Vajcia plnené lososovou pomazánkou
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
vajce
100
g
maslo
100
g
údený losos
100
ml
mlieko
2
PL
majoránka
2
PL
kyslá pochúťková smotana
petržlenová vňať
kryštálový cukor
soľ
paradajka
postup
1.
Vajcia vložíme do vody a privediem do varu, varíme aspoň 8 minút ( na tvrdo ). Ochladíme ich a zbavíme škrupiny. Potom ich pozdĺžne prerežeme na polovicu a opatrne vyberieme žĺtka. Tie potom vložíme do misy, pridáme mäkké maslo, polovicu lososa, trochu mlieka a všetko spolu riade rozmixujeme. Pripravenú zmes vložíme do cukrárenského vrecka a potom vajcia naplníme touto pomazánkou.
2.
Na tanier položíme obrúsok a na okreje taniera poukladáme polovice plátkov paradajky. Na servítku položíme naplnené vajcia a ozdobíme kúskami lososa, ktoré sme si odložili. Vajcia potom polejeme zmesou kyslej smotany a ozdobíme lístkami zelenej petržlenovej vňate.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.