Pridať recept

Jahodovo-pudingový koláčik so želatínou

Jahodovo-pudingový koláčik so želatínou
Zdroj: diabambulka

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajcia
4 PL
polohrubej múky
4 PL
cukor práškový
1/2 ks
kypriaci prášok do pečiva
4 PL
oleja
2 PL
kakaového prášku
trochu
tuk a muka na vysypanie plechu

Plnka

500 ml
mlieka
2 ks
jahodový pudingový prášok DrOetker
3 PL
kryštálový cukor
2 PL
rumu
200 ml
smotany na šľahanie
1 ks
stužovač šľahačky DrOetker

Ďalej potrebujeme

2 ks
červené tortové želé
1 ks
vanilkový cukor
podľa chuti
jahodový sirup
podľa chuti
citrónová šťava
250 g
čerstvých jahôd

postup

1.
Cesto : Vyšľaháme si bielka, pridáme cukor, žĺtka, múku, prášok so pečiva a olej. ( môžeme pridať kakao, nemusíme ) Cesto vylejeme vymastený a múkou vysypaný plech (tortovnicu ). Pečieme pri teplote 170 °C 20 minút.
 
2.
Plnka : V troške mlieka si rozmiiešame 2 pudingové jahodovéé prášky. Zvyšok mlieka zohrejeme a prilejeme rozmiešaný puding. Varíme do zhustnutia. Pridáme cukor, rum, premiešame a necháme vychladnúť. Hotový uvarený hustý puding prikryjeme fóliou, aby sa nám neurobila na pudingu šupka. Necháme vychladnúť.
3.
Do vychladnutého pudingu pomalinky vmiešame vyšľahanú šľahačku so stužovačom (ak chceme mať krém tuhší, aby sa lepšie krájal primiešame ešte troška masla ). Kraje tortovnice obložíme piškótami a natrieme krémom. Na krém poukladáme jahody.
4.
Pripravíme si tortové želé podľa návodu. Ja som použila tortové želé, ktoré sa malo vmiešať do 500 ml tekutiny, dochutila som ju vanilkovým cukrom, jahodovým sirupom a citrónovou šťavou. Privedieme do varu. 1 minútu necháme vychladnúť a potom pomaličky nalievame na pripravený koláčik. Necháme dobre vychladnúť.
5.
Dobrúúú chuť :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový koláč s mascarpone krémom
Tip od nás: Svieži jahodový zákusok s mascarpone krémom. Chutí ako z cukrárne
Zákusok na spôsob torty sa hodí na rôzne príležitosti. Jemný piškótový korpus, krém a jahodová plnka spolu...
Vyskúšajte najlepšie koláče za posledný mesiac
Vyskúšajte najlepšie koláče za posledný mesiac: Máj ovládli jahodové a citrónové dobroty
Kysnuté koláče, fantastické ovocné rezy i nepečené dezerty, ktoré vás opantajú svojou krásou a sviežosťou.
Extra svieže: Recepty na fantastické ovocné zákusky a torty so želatínou Tie najchutnejšie farebné zákusky
Extra svieže recepty na fantastické ovocné zákusky a torty so želatínou
Výber tých najlepších sviežich zákuskov so želatínou.
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Nepečené jahodové zákusky hotové za pár minút
Nepečené jahodové zákusky: Tieto sú krásne, a pritom super jednoduché
Kto má rád jahody a sladko-svieže krémy, skrátka musí ochutnať tieto vynikajúce nepečené maškrty.