Pridať recept

Torta " kongo "

ingrediencie

7 ks
vajce
140 g
práškový cukor
200 g
krupicová múka

PLNKA

350 g
maslo
250 g
práškový cukor
1 dl
silný kávový vývar
1 ks
žĺtok
10 g
krémový prášok so zlatým klasom
350 g
kryštálový cukor na karamel

postup

1.
Žĺtky vymiešame s cukrom, potom pridáme tuhý sneh a primiešame múku. Cesto rozotrieme do kruhu na mastný papier, na ktorom je vyznačený kruh.
 
2.
Takýchto kolies upečieme 6. Potrieme ich upáleným karamelovým cukrom a vychladnuté spájame kávovou plnkou. Vrchný diel nenatrieme. Boky zahladíme plnkou a tortu uložíme do chladna. Potom ju polejeme čokoládovou polevou a zdobíme.
3.
PLNKA : Do okrúhlej nádoby dáme silný kávový vývar, žĺtok, krémový prášok so zlatým klasom a nad parou miešame do zhustnutia. Do vychladnutého primiešame maslo a cukor a vymiešame do penista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať