Pridať recept

Ríbezľový pohár

ingrediencie

250 g
ríbezle
1 téglik
smotana na šľahanie
1 ks
stužovač šľahačky
1 téglik
tučný tvaroh
3 PL
práškový cukor
klasické piškóty
ríbezľová šťava

postup

1.
Smotanu vyšľaháme spolu so stužovadlom do tuha. Do misy vložíme tvaroh a vymiešame ho spolu s cukrom a vanilkovým cukrom. Po lyžiciach zmes pridávame do vyšľahanej smotany a opatrne premiešame, až kým nevznikne krém.
 
2.
Na spodok pohára poukladáme piškóty, pokvapkáme ríbezľovou šťavou, posypeme ríbezľami a nanesieme krém. Spravíme viac vrstiev. Poháre potom vložíme do chladničky a vyberieme ich tesne pred podávaním.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Muffiny s parížskou šľahačkou
Parížska šľahačka verzus parížsky krém, rozdiel je obrovský! Toto by mala vedieť každá gazdinka + krémové recepty
Medzi parížskou alebo francúzskou šľahačkou a parížskym krémom je rozdiel. Viete, aký?
Čerstvá smotana
Ako a čím nahradiť smotanu vo varení i pečení
Vynájdite sa, ak vám v chladničke chýba smotana. Existujú rôzne alternatívy, ktoré vás v tejto situácii vždy...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Piškótový dezert
Chutné recepty na dezerty s piškótami: Pečené aj hravé bez zapnutia rúry, na víkend ako stvorené!
Inšpirujte sa našim dnešným výberom na skvelé zákusky, v ktorých dominujú piškóty.
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...