Pridať recept

Brusnicový koláč

ingrediencie

500 g
brusnice
300 g
práškový cukor
250 g
hladká múka
100 g
margarín
1 PL
kyslá smotana
1 PL
rum
trochu
soľ
trochu
múka na posypanie pracovnej dosky
trochu
margarín
1 ks
žĺtok
podľa chuti
šľahačka

postup

1.
Do misky preosejeme múku a v strede urobíme jamku, do ktorej pridáme kyslú smotanu, rum, soľ a 50 g práškový cukor. Všetko posypeme margarínom pokrájaným na tenké plátky a zamiesime na hladké cesto. Z cesta urobíme guľu, ktorú necháme odležať v chladničke približne 60 minút.
 
2.
Medzitým preberieme brusnice a premiešame ich s 250 g práškovým cukrom. Z cesta odložíme jednu štvrtinu cesta na mriežku.
3.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, vyložíme ním vymastenú tortovú formu, pričom prstami okraje cesta vyzdvihneme prstami a na cesto rozložím brusnice premiešané s cukrom. Zvyšné cesto vyvaľkáme, pokrájame na prúžky, poukladáme ich na brusnice do tvaru mriežky, potrieme vyšľahaným žĺtkom a upečieme v dobre vyhriatej rúre. Vychladnutý koláč ozdobíme šľahačkou a pokrájame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať