Pridať recept

Kurací paprikáš

ingrediencie

1 ks
kurča
2 PL
mletá červená paprika
2 PL
bravčová masť
2 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
2 dl
hydinový vývar
2,5 dl
kyslá smotana
1/2 KL
mleté biele korenie
1 KL
soľ

postup

Umyjeme kurča, vypitveme, rozštvrtíme a necháme obschnúť alebo osušíme. Porcie kurčaťa opečieme na rozohriatej masti zo všetkých strán do zlata a vyberieme. Z panvice zlejeme trochu tuku a vo zvyšku opražíme jemne pokrájanú cibuľu a cesnak do hneda. Pridáme mletú papriku a hydinový vývar, vložíme opečené porcie kurčaťa, prikryjeme a na miernom ohni dusíme približne pol hodinu. Na záver primiešame kyslú smotanu, zohrejeme, osolíme a okoreníme podľa chuti.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať