Syrové halušky
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
suroviny na halušky
700
g
hrubá múka
1
ks
vajce
2
ČL
soľ
voda podľa potreby
ostatné suroviny
200
g
tavený syr v črievku
360
g
kyslá pochúťková smotana
200
g
smotana na varenie
300
g
údená prerastená slanina
200
g
varené zemiaky
2
PL
olej
soľ podľa potreby
strúhaný syr
postup
1.
Postup halušiek: Do múky pridáme soľ, rozšľahané vajce a toľko vody, aby vzniklo hustejšie haluškové cesto. Cez haluškáreň ho pretlačíme do vriacej osolenej vody. Uvarené halušky prepláchneme v studenej vode a scedíme. Odkvapkané halušky dáme bokom.
2.
Zemiaky uvaríme v slanej vode. V hrnci opražíme na kocky pokrájanú údenú slaninku. Keď je opečená, vyberieme ju na tanier a do výpeku pridáme smotanu na varenie, kyslú smotanu, tavený syr a uvarené zemiaky. Roztlačíme, podľa potreby osolíme a necháme prejsť varom. Vznikne nám zmes hustejšej konzistencie. Do tejto zmesy pridáme halušky a dôkladne premiešame.
3.
Môže sa stať, že halušky do seba vsajú šťavu, tak kľudne môžme pridať trochu mlieka.
4.
Pri servírovaní posypeme strúhaným syrom a opečenou slaninkou. Prajem dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.