Pridať recept

Čokoládová torta

12
porcií
165
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

200 g
kryštálový cukor
150 g
polohrubá múka
20 g
kakao
6 ks
vajce
trochu
kypriaci prášok do perníka

Krém

400 ml
šľahačka
400 g
horká čokoláda
1 pohár
marhuľový džem
3 ks
banán
1 balíček
okrúhle piškóty
250 ml
šľahačka
120 g
horká čokoláda
1,5 PL
práškový cukor
1 PL
kakao
1 ČL
rum

postup

1.
Korpus: Bielka oddelíme od žltkov a vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridávame cukor, žltka, múku s kypr. práškom a kakao. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme na 160 st. asi 40 minút.
 
2.
Krém: Smotanu s čokoládou uvaríme za stáleho miešania na slabom ohni, necháme vychladnúť (najlepšie na noc) a vyšľaháme.
3.
Korpus prerežeme na 3 pláty, každý z nich potrieme džemom, na prvý uložíme piškóty namočené v káve, potrieme polovicou krému, dáme ďalší korpus, naň poukladáme kolieska banánu, znova krém a zakryjeme posledným korpusom.
4.
Celý tortu omažeme tenkou vrstvou krému a dáme vychladiť.
5.
Navrch som dávala takúto čokoládovú penu: 100 ml šľahačky dáme prevariť, preložíme nad paru aby to neprihorelo a pridáme 120 g čokolády, 1,5 PL práš. cukru, 1 PL kakaa a 1 ČL rumu, premiešame, roztopíme a necháme vychladnúť. Zvyšnú šľahačku (150 ml) si vyšľaháme a spojíme s vychladnutou čokoládou. Dáme na 6 - 8 hodín do chladničky a vylejeme na tortičku. Boky a vrch si môžeš ozdobiť jak je libo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať