Pridať recept

Štefanské omelety

ingrediencie

3 ks
vajce
60 g
práškový cukor
60 g
krupicová múka
2 PL
sladká smotana
20 g
maslo
80 g
lekvár, ovocie

postup

Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru, potom pridáme smotanu, rozpustené maslo a tuhý sneh z bielkov a cukru. Potom zľahka primiešame múku. Cesto rozdelíme na dva vymastené a múkou vysypané plechy, rozotrieme do kruhu a v rúre upečieme. Na vrch po upečení dáme ľubovoľný lekvár, ovocie. Môžme preložiť ako omeletu.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.