Pridať recept

Parádne karamelové rezy

30
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
vajce
8 PL
práškový cukor
8 PL
polohrubá múka
2 KL
prášok do pečiva DrOetker
2 PL
kakao

Snehový plát

5 ks
bielok
250 g
kryštálový cukor

Plnka

300 g
kryštálový cukor
250 ml
šľahačková smotana
300 ml
mlieko
1 balíček
zlatý klas DrOetker
5 ks
žĺtok
300 g
maslo

postup

1.
Piškóta: 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme 4 PL cukor, 4 žĺtky, 4PL múky zmiešanú s práškom do pečiva a 1PL kakao. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Plech rozmer 30x38 cm pri teplote 180 °C, 10 - 15 minút. Každý sa musí riadiť svojou rúrou, teplota je orientačná. Necháme vychladnúť. Tak isto pripravíme a upečieme aj druhú piškótu.
 
2.
Snehový plát: 5 bielkov vyšľaháme do peny s 250 g kryštálového cukru, potom ešte nad parou šľaháme cca 10 minút. Sušíme na vymastenom papieri na pečenie pri teplote 75 - 100°C, dĺžka sušenia podľa potreby 60 minút aj dlhšie.
3.
Plnka: 300 g kryštálového cukru skaramelizujeme a zalejeme 250 ml šľahačkovou smotanou, necháme vrieť a miešame kým sa karamel nerozpustí. Odstavíme a necháme za občasného miešania vychladnúť. Z 300 ml mlieka, 1 zlatého klasu a 5 žĺtkov uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí spojíme s vyšľahaným maslom izbovej teploty /aby sa krém nezrazil/ a po častiach zašľaháme vychladnutý karamel. Rozdelíme na 3 časti.
4.
Ukladáme nasledovne: kakaová piškóta, jedna tretina plnky, snehový plát, druhá tretina plnky, kakaová piškóta, zvyšná plnka. Ozdobíme čokoládou alebo podľa vlastnej fantázie. Uložíme do chladu. Pokrájame horúcim nožom na rezy a podávame. Dobrú chuť! Sú vynikajúce!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať