Pridať recept

Kyselačka s klobáskou

5
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
kyslá kapusta
300 g
klobása
1 ks
biela cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
2 PL
hladká múka
40 ml
olej
trochu
sladká mletá paprika
1 hrsť
huby
podľa chuti
rasca
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
2 ks
zemiaky

postup

1.
Na oleji opražíme na malé kocky pokrájanú cibuľu a rascu. Pridáme mletú papriku a zalejeme trochou vody. Do hrnca vložíme podľa chuti premytú kyslú kapustu, celé klobásy popichané vidličkou a dolejeme vodu.
 
2.
Pridáme huby.Varíme na miernom ohni pod pokrievkou, kým nie je kapusta mäkká. Uvarené klobásy vyberieme, pokrájame na kolieska a vložíme naspäť do polievky. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, dáme osobitne uvariť. Múku rozmiešame v troške vody a pripravíme zátrepku, ktorú cez sitko postupne primiešavame do polievky.
3.
Polievku podľa potreby dochutíme soľou, korením a prelisovaným cesnakom, pridáme uvarené zemiaky.Necháme prevrieť a môžeme servírovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Vianočná kapustnica
Vianočná kapustnica z našich regiónov: S týmto TRIKOM šéfkuchára kapustnicu nikdy nepokazíte!
Aké by to boli Vianoce bez poctivej domácej kapustnice? Máme pre vás zbierku najlepších receptov, z ktorých si...
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Hornopovažská silvestrovská kapustnica
Silvestrovská kapustnica ako lusk! Dedova HORNOPOVAŽSKÁ kapustnica, výborný a bohatý recept. Keď ju uvaríte, nezabudnite urobiť toto!
Silvester si bez voňavej poctivej kapustnice nevieme ani len predstaviť. Pripravili sme pre vás výber skvelých...