Pečený paprikový guláš
180
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
hovädzie mäso zadné
korenie
soľ
5
PL
olej
4
PL
hladká múka
1
ks
červená cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
300
g
šampiňóny
1
ks
červená paprika
1
PL
pálivá paprika
2
KL
rasca
400
g
lúpané paradajky
350
ml
hovädzí vývar
cibuľová vňať
postup
1.
Na začiatok si umyjeme mäso, nakrájame ho na kocky, okoreníme, osolíme a obalíme ho v múke. Olej rozpálime a mäso na ňom sprudka opečieme, a potom pre prehodíme do pakáča. Na oleji, v ktorom sme opiekli mäso sprudka osmažíme nakrájanú cibuľu, papriku, huby a nadrobno nasekaný cesnak.
2.
Zmes dochutíme ostatnými prísadami a pridáme lúpané a nakrájané paradajky spolu s horúcim vývarom. Zmesou zalejeme mäso v pekáči, prikryjeme puklicou a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov asi 2,5 hodiny. Hotové mäso posypeme cibuľkovou vňaťou a podávame s knedľou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.