Pridať recept

Zemiakový šalát s repou

ingrediencie

1 ks
cibuľa
2 ks
vajce
100 g
červená repa
500 g
zemiaky
1 PL
horčica
2 PL
majonéza
soľ
korenie

postup

1.
Zemiaky očistíme a uvaríme ich v šupke v posolenej vode. Necháme ich vychladnúť a až potom ich ošúpeme. Zemiaky pokrájame na rovnako veľké kúsky.
 
2.
Vajce uvaríme natvrdo v slanej vode (6-7 minút). Po ich dovarení ich necháme neolúpené v studenej vode vychladnúť. Potom môžme odstrániť škrupinu z vajec a pokrájame ich na kocky.
3.
Použijeme červenú repu, ktorá je nakladaná na kyslo a zlejeme šťavu. Nakrájame ju na kocky. Cibuľu taktiež pokrájame na veľmi malé kúsočky.
4.
Spracované suroviny zmiešame v nasledovnom poradí: zemiaky, cibuľa, vajce, majonéza, horčica, soľ a korenie. Šalát premiešame veľmi zľahka a nakoniec pridáme repu. Takto pripravený šalát necháme dobre odležať v chlade, pretože na druhý deň chutí lepšie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...