Pridať recept

Krokety z vajec

ingrediencie

40 g
maslo
60 g
krupicová múka
1,5 dl
mlieko
4 ks
vajce
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

Na obaľovanie

20 g
hladká múka
1 ks
vajce
2 PL
mlieko
80 g
strúhanka
100 g
olej

postup

1.
Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme mliekom a odparíme na hustú kašu. Do nej pridáme posekané vajcia uvarené na tvrdo, soľ, korenie.
 
2.
Masu roztlačíme na vymastený plech na hrúbku prsta a necháme vychladnúť. Potom ju pokrájame na 12 kúskov, obalíme múkou, rozšľahaným vajcom, strúhankou a vyprážame na oleji.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.