Pridať recept

Dolky s lekvárom

ingrediencie

400 g
krupicová múka
20 g
droždie
40 g
práškový cukor
40 g
margarín
80 g
masť
100 g
lekvár
1 ks
vajce
trochu
podľa potreby mlieko

postup

1.
Do preosiatej múky rozdrobíme droždie, pridáme cukor, vajce, soľ a vlažné mlieko, v ktorom je rozpustený margarín. Dobre vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto na pomúčenom lopári vyvaľkáme asi na hrúbku 2 cm a vykrajujeme okrúhlou formičkou. Znovu dáme nakysnúť a potom vyprážame na horúcom tuku. Dolky potrieme lekvárom, ozdobíme šľahačkou a ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.