Pridať recept

Panna cotta s ricottou

ingrediencie

1 balenie panna cotty v prášku od DrOetkera
250g ricotty
250 ml mlieka
250 ml smotany na varenie
mrazené jahody
1 ČL hnedého cukru

postup

1.
Panna cottu si pripravíme podľa návodu s mliekom a smotanou. Keď je hotová necháme ju chvíľu vychladnúť a potom do nej primiešame ricottu. Musí byť ešte trošku teplá lebo ak už bude príliš vychladnutá, ostanú nám hrudky, ktoré sa nebudú dať rozmiešať. Takže dobre to spolu zmiešame aby vznikol hladký krém bez hrudiek.
 
2.
Ricottovú panna cottu rozdelíme do dezertných misiek. Rozmrazené jahody roztlačíme vidličkou na kašu a zmiešame s jednou ČL trstinového cukru. Odložíme do chladničky vychladiť na 2 hodinky. Podobnú panna cottu som už robila s tvarohom, ale s ricottou je jemnejšia a podľa mňa lepšia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
30.5.2018 19:11 | |
+0 -0
Myslíte že miesto ricotty môžem dať aj takýto klasický tvaroh ? https://www.letakomat.sk/tesco/aktualny-letak-hypermarket-od-stredy-30-05-2018-0/?page=6 lebo iné doma nemám.
real55
31.3.2014 18:06 | |
+13 -0
poradim ti moj recept ktory robim v praci...na 10 porcii to robi... 600 ml smotany na slahanie (znacka master gourmet ) , 150 ml mlieka polotucneho , 200 gramov bielej cokolady a vanilkovy cukor 50 gramov...vsetko zmiesat dokopy a priviest na teplotu 80 stupnov..nie viac!!! 6 platkov zelatiny si rozpustit vo vlaznej vode a potom zmiesat dokopy...rozdelit do poharov a ozdobit malinovym COULIS....