Pridať recept

Bryndzové halušky s tofu syrom

3
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
zemiaky
100 g
polohrubá múka
100 g
hladká múka
soľ
120 g
bryndza
100 g
Tofu údené alebo lahôdkové

postup

Opečené tofu perfektne nahradí opraženú slaninku. Vyskúšajte vegetariánsku verziu slovenskej klasiky. 

1.

Z postrúhaných zemiakov, múky a soli urobíme cesto. Do vriacej osolenej vody hádžeme halušky. Scedíme, primiešame bryndzu a zamiešame. Naložíme na tanier, polejeme kyslou smotanou a tofuškvarkami. Prizdobíme aj nakrájanou pažítkou.

 
2.

Tofu údené, prípadne lahôdkové nakrájame na kocky a opražíme na troške oleja z každej strany. Kocočky pekne zhnednú a úplne sa podobajú na slaninové škvarky.

Bryndzové halušky s Tofu syrom
Bryndzové halušky s Tofu syrom
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
ulicnik24
4.5.2014 08:43 | |
+5 -7
ked sa to Tofu oprazi to uz tym detom zrovna aj tu slaninu mozte dat
Andrej144
9.4.2022 14:19 | |
+0 -0
A skoda ze hlupak hlupakom ostane a nepochopi podstatu veci...
Podobné články
Chrumkavé tofu
Chrumkavé tofu: Verte, že takto pripravené ho budete zbožňovať
Pečené tofu má mnohoraké využitie, naozaj chrumká a chutí fantasticky.
Halušky
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Halušky
Keby mali Slováci vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, boli by to nepochybne halušky.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.