Pridať recept

Meteník - chlebový posúch, FOTORECEPT

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
múka polohrubá
300 ml
mlieko alebo voda
1 ks
vajce
1 kocka
droždie
300 g
kyslá kapusta
soľ
celá rasca
cesnaku
olej
prerastená slanina

postup

Jednoduchá a chutná večera či príloha k horúcej polievke...

1.

kyslú kapustu ak treba opláchneme a nasekáme na drobnejšie...

Fotorecept: Meteník - chlebový posúch
Fotorecept: Meteník - chlebový posúch
Zdroj: evauhlik
 
2.

V mlieku alebo vo vode rozmiešame kvasnice pridáme múku, vajce, soľ, rascu a vidličkou vymiešame polotekuté cesto.

Fotorecept: Meteník - chlebový posúch
Fotorecept: Meteník - chlebový posúch
Zdroj: evauhlik
3.

Pridáme pokrájanú kyslú kapustu, zamiešame. Cesto vylejeme na vymastený veľký plech, necháme asi 30 minút odpočívať

Fotorecept: Meteník - chlebový posúch
Fotorecept: Meteník - chlebový posúch
Zdroj: evauhlik
4.

pripravíme si zmes na potretie - 4 PL oleja, 1PL vody, 1ČL soli a veľa, veľa pretlačeného cesnaku

Fotorecept: Meteník - chlebový posúch
Fotorecept: Meteník - chlebový posúch
Zdroj: evauhlik
5.

podkysnutý posúch posypeme nadrobno nakrájanou slaninkou a pečieme pri teplote 230°C asi 15 minút.

Fotorecept: Meteník - chlebový posúch
Fotorecept: Meteník - chlebový posúch
Zdroj: evauhlik
6.

ešte horúci potrieme cesnakovou pastou

Fotorecept: Meteník - chlebový posúch
Fotorecept: Meteník - chlebový posúch
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fotorecept: Cesnakový posúch
TOP 3 kysnuté posúchy
Sobota je ako stvorená na prípravu bezmäsitých jedál! Čo poviete na posúchy?
Letný smotanový posúch z tvarohového cesta s cuketou
Letný SMOTANOVÝ posúch s cuketou: Bez kysnutia, hotový do pár minút! Takúto dobrotu vám v žiadnej reštaurácii neurobia
Tento bleskový smotanový posúch s cuketou si jednoducho zamilujete! Stačí pár surovín a perfektný letný obed...
Vyskúšajte tieto fantastické posúchy
Vyskúšajte tieto fantastické posúchy. Sýta a jednoduchá večera
Talianska focaccia, kapustový meteník a cesnakový posúch so slaninkou.
Cesnakové tyčinky s donair omáčkou
Báječné cesnakové tyčinky s netradičnou omáčkou zo salka: Táto kombinácia vás dostane
Ak máte chuť na niečo malé a radi experimentujete, tento recept je presne pre vás.
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník: Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu,
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník (podpecník): Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu, rodina si ho nevie vynachváliť
Výborné recepty na tradičný podplamenník, ktorý určite vyskúšajte aj v novších prevedeniach. Toto sú naše...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...