Pridať recept

Pizzové slimáčiky

30
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
lístkové cesto
300 g
šunka
200 g
strúhaný syr typu eidam
1 ks
vajce na potretie
trochu
pizzové korenie
trochu
kečup
podľa chuti
soľ
trochu
olej
trochu
ľanového semena
trochu
sezam na posypanie
1 ks
tavený syr v črievku

postup

1.
Lístkové cesto si rozdelíme na 2 polovice. Na pomúčenej doske vyvaľkáme polovicu cesta na hrúbku asi 2 mm. Potrieme kečupom, posypeme pizzovým korením, poukladáme plátky šunkového salámu a posypeme postrúhaným syrom, môžeme dať aj syr v črievku.
 
2.
Zrolujeme, nakrájame asi 15 mm hrubé kolieska, ktoré dáme ležať na plech, ktorý sme potreli troškou oleja. Ten istý postup zopakujeme s druhou polovicou cesta. Ešte surové slimáky potrieme vyšľahaným vajíčkom, môžeme posypať sézamom alebo ľanovým semienkom a dáme upiecť do vyhriatej rúry. Keď je koláč upečený, vyberieme ho, trošku posolíme a ešte môžeme posypať troškou strúhaného syra...
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať