Pridať recept

Domáci chlieb

ingrediencie

1/2 ks
sušené droždie
1 dl
vlažná voda
1 ČL
kryštálový cukor
600 g
múka môžu byť rôzne druhy - špaldová, grahamová
3 dl
voda
1 PL
soľ
3 PL
slnečnicové semienko
2 PL
ľanové semienka
1 PL
olej

postup

1.
Najprv si pripravíme kvások. Do pohára rozdrvíme polovicu droždia, zalejeme vlažnou vodou a pridáme lyžičku cukru. Necháme vykysnúť.
 
2.
V mise si zmiešame múku, vodu, olej, lyžicu soli a vykysnutý kvások. Ja som to premiešala pomocou mixéra. Pridáme ľanové a slnečnicové semiačka (prípadne aj iné, kto má aké rád).
3.
Spracované cesto dáme do vymasteného jenského skla a necháme ešte asi 20-30 minút pod-kysnúť. Potom dáme piecť do rúry na 180 stupňov na cca 1 hodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...