Pridať recept

FOTORECEPT: Jahňací perkelt na víne

ingrediencie

600 g
jahňacie mäso
100 g
cibuľa
olej
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
paradajkový pretlak
200 ml
biele suché víno
2 ks
bobkový list
soľ
mleté čierne korene
čerstvý tymián a rozmarín

postup

1.
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Varila som v tlakovom hrnci. Cibuľu nakrájame, orestujeme na oleji a pridáme mäso, osolíme a okoreníme.
Fotorecept: Jahňací perkelt na víne
Fotorecept: Jahňací perkelt na víne
Zdroj: eruska25
 
2.
Podusíme, kým si pustí šťavu.
Fotorecept: Jahňací perkelt na víne
Fotorecept: Jahňací perkelt na víne
Zdroj: eruska25
3.
Pridáme roztlačený cesnak, pretlak, bobkové listy, víno a pokrájané bylinky.
Fotorecept: Jahňací perkelt na víne
Fotorecept: Jahňací perkelt na víne
Zdroj: eruska25
4.
Stiahneme plameň na minimum, zavrieme tlakový hrniec a dusíme tak 40 minút.
Fotorecept: Jahňací perkelt na víne
Fotorecept: Jahňací perkelt na víne
Zdroj: eruska25
5.
Po otvorení bolo navarené.
Fotorecept: Jahňací perkelt na víne
Fotorecept: Jahňací perkelt na víne
Zdroj: eruska25
6.
Ako príloha sa hodia nokerle. Zmiešame polohrubú múku, vajce, soľ a vlažnú vodu na polohusté cesto.
Fotorecept: Jahňací perkelt na víne
Fotorecept: Jahňací perkelt na víne
Zdroj: eruska25
7.
Hádžeme halušky do vriacej osolenej vody, necháme povariť 10 minút.
Fotorecept: Jahňací perkelt na víne
Fotorecept: Jahňací perkelt na víne
Zdroj: eruska25
8.
Dobrú chuť.
Fotorecept: Jahňací perkelt na víne
Fotorecept: Jahňací perkelt na víne
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jednoduchý trik, ktorým vylepšíte chuť vína
Dekantujte práve otvorené vínko, aby naplno rozvinulo svoju chuť.
Varené víno
Tento 100-ročný recept sa robí v každej domácnosti, ale o tomto ste ešte nikdy nepočuli, je to legenda
Čo by to bolo za vianočné obdobie bez nádhernej korenistej vône horúceho vareného vína! Povieme vám, akých...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré...
Máte radi prosecco? Toto sú najobľúbenejšie koktaily zo šumivého vína
Máte radi prosecco? Toto sú najobľúbenejšie koktaily zo šumivého vína
Prosecco koktaily sú klasikou na uvoľnené letné aperitívy počas teplých dní. Vybrali sme pre vás päť...
Cheers in confinement times
Tento drink mi namiešala kamarátka na oslave, musím sa oň podeliť! Ľahká a svieža chuť, ideálny na horúce dni
Vynikajúci osviežujúci nápoj, ktorý musíte vyskúšať, určite očarí aj vás!