FOTORECEPT: Jahňací perkelt na víne
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
jahňacie mäso
100
g
cibuľa
olej
2
strúčiky
cesnaku
1
PL
paradajkový pretlak
200
ml
biele suché víno
2
ks
bobkový list
soľ
mleté čierne korene
čerstvý tymián a rozmarín
postup
1.
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Varila som v tlakovom hrnci. Cibuľu nakrájame, orestujeme na oleji a pridáme mäso, osolíme a okoreníme.
3.
Pridáme roztlačený cesnak, pretlak, bobkové listy, víno a pokrájané bylinky.
4.
Stiahneme plameň na minimum, zavrieme tlakový hrniec a dusíme tak 40 minút.
6.
Ako príloha sa hodia nokerle. Zmiešame polohrubú múku, vajce, soľ a vlažnú vodu na polohusté cesto.
7.
Hádžeme halušky do vriacej osolenej vody, necháme povariť 10 minút.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
eruska25
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.