Chatárska sekaná
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté bravčové mäso
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korene
3
strúčiky
cesnaku
trochu
strúhanka
1
ks
cibuľa
1/2
KL
mletá rasca
2
ks
žemľa
1
šálka
mlieko
2
ks
vajce
1
PL
hladká múka
Plnka
100
g
mäkká saláma
100
g
šampiňóny
2
ks
vajce
podľa chuti
soľ
trochu
rasca
1
dl
olej
postup
1.
Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme rascu, prelisovaný cesnak, nakrájanú a na troške oleja opraženú cibuľu, nakrájané a v mlieku rozmočené žemle, vajcia, poprášime múkou a zmes dôkladne premiešame. Podľa potreby zahustíme strúhankou.
2.
Na mikroténovom vrecku vytvoríme z mäsovej zmesi dva obdĺžnikové pláty. Na tie poukladáme kolieska salámy a praženicu z nakrájaných šampiňónov, ktorú sme osolili, posypali rascou a zahustili dvoma vajciami. Pomocou mikroténu každý plát zvinieme a tlačíme, aby nevznikli vzduchové bubliny.
3.
Oba valčeky sekanej vložíme do pomasteného pekáča, podlejeme šálkou vody pečieme hodinu pri 200 stupňoch. Ku koncu pečenia môžeme teplotu znížiť, aby sa sekaná na povrchu nepálila.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.