Hovädzí guláš
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
hovädzie mäso močing
cibuľa
mletá červená paprika
soľ
celé čierne korenie
celé nové korenie
borievky
čerstvé paradajky a papriky alebo lečo
cesnaku
majoránka
bravčová masť
feferónka
postup
1.
Mäso nakrájame na kocky, cibuľu tiež nakrájame. Dobre je, keď je cibuľa s mäsom objemovo rovnako.
2.
Do tlakového hrnca dáme masť, pridáme cibuľu a pomaly ju pražíme, miešame, aby nezhnedla. Pridáme mäso, mletú papriku a miešame, kým si mäso pustí šťavu. Osolíme, pridáme všetky guličky korenia, feferónku,
3.
Zalejeme vriacou vodou a zavrieme tlakový hrniec. Po pol hodine otvoríme, skontrolujeme mäso, koľko času ešte potrebuje. Keď je polomäkké, pridáme lečo alebo paradajky a papriku, pridáme pretlačený cesnak a podľa potreby vriacu vodu.
4.
Hrniec zavrieme a varíme ďalej. Podľa toho, ako vyzeralo mäso, varíme 15 alebo 30 minút. Otvoríme, pridáme majoránku, dochutíme a dovaríme už aj pri otvorenom hrnci.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
eruska25
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.