FOTORECEPT: Špenátové halušky s kuracím mäsom
5
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
mrazený špenát
300
g
polohrubá múka
1
ks
vajce
trochu
mlieko
trochu
soľ
100
g
biela cibuľa
100
g
syr Niva
200
g
sladká smotana
100
g
kyslá smotana
3
strúčiky
cesnaku
trochu
mleté čierne korenie
trochu
olivový olej
trochu
vegeta
500
g
kuracie prsia
postup
1.
Rozmrazený špenát udusíme na oleji. Ochutíme ho soľou, mletým čiernym korením a vegetou. Premiešame a necháme vychladnúť.
2.
Z múky, vajca, zo špenátu, soli a z mlieka vypracujeme polotuhé cesto.
3.
Z pripraveného cesta pomocou haluškárne dávame do vriacej vody halušky. Po uvarení ich vyberieme a odložíme na teplé miesto.
4.
Na panvici si restujeme cibuľku s cesnakom do zlata. Medzi tým si ocedíme halušky.
5.
Keď je cibulka zlatá pridáme sladkú smotanu, kyslú smotanu a nastrúhanú nivu. Okoreníme a osolíme. Spolu premiešame a varíme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
exotka402
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.