Japonské rezy so šľahačkou
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
10
PL
voda
200
g
práškový cukor
200
g
polohrubá múka
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1/2
dl
rum
1/2
liter
šľahačková smotana
50
g
čokoláda
trochu
tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
postup
1.
Žĺtky vymiešame s vodou,ktorú pridávame po lyžičkách,postupne pridáme cukor a spolu vymiešame.Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva,sneh z bielkov.Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a upečieme.Vychladnutý preložíme na dosku,pokvapkáme rumom,rozotrieme šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou.
2.
ŠĽAHAČKA:Šľahačkovú smotanu a postrúhanú čokoládu postavíme na oheň a privedieme do varu.Len čo začne vrieť odstavíme a necháme vychladnúť najprv v studenej vode a potom v chladničke niekoľko hodín,najlepšie do druhého dňa.Na druhý deň vyšľaháme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.