Pridať recept

Domáci írsky krém-likér, FOTORECEPT

Fotorecept: Domáci írsky krém-likér
Zdroj: diabambulka

ingrediencie

2 ks
karamelové salko
1 ks
mandlovy pudingovy prášok
500 ml
mlieko
500 ml
brandy

postup

1.

Ako prvé si buď uvaríme domáce karamelové salko, alebo si kúpime 2 konzervy salka, ktoré varíme ponorené vo vode 2 hodiny, alebo najjednoduchšie je kúpiť 2 konzervy hotového karamelového salka:-) Ja som si uvarila domáce karamelové salko a nechala vychladnúť.

Fotorecept: Domáci írsky krém-likér
Fotorecept: Domáci írsky krém-likér
Zdroj: diabambulka
 
2.

Uvaríme z mlieka a mandlového pudingového prášku hustý puding, ktorý necukrime. Horúci prikryjeme potravinovou fóliou aby sa nám neurobila šupka, necháme vychladnúť.

Fotorecept: Domáci írsky krém-likér
Fotorecept: Domáci írsky krém-likér
Zdroj: diabambulka
3.

Hotové karamelové salko vymiešame spolu s mandlovým pudingom.

Fotorecept: Domáci írsky krém-likér
Fotorecept: Domáci írsky krém-likér
Zdroj: diabambulka
4.

Na záver vmiešame brandy, prelejeme do dvoch 0,7 litrových fliaš a dáme vychladiť. Likér by mal odstáť 1- 2 týždne aby sa chuťe dokonale prepojili:-)

Fotorecept: Domáci írsky krém-likér
Fotorecept: Domáci írsky krém-likér
Zdroj: diabambulka
5.

Peknú Veľkú noc a na zdravie:-):-):-).

Fotorecept: Domáci írsky krém-likér
Fotorecept: Domáci írsky krém-likér
Zdroj: diabambulka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuna7
17.4.2014 10:03 | |
+0 -2
Takýto musí byť mňamkový....... Ukladám do obľúbených! Ale sa aj pýtam, či nie je veľmi hustý, keď sa puding uvarí nahusto. Či ho netreba zriediť ešte mliekom, prípadne aj zo sušeného mlieka, tak sa robí vaječný či karamelový koňak u nás, dodá mu trošku lepšiu, ľahodnejšiu chuť. Slnečné sviatky jari želám! :!
diabambulka
17.4.2014 22:39 | |
+8 -2
dobrý večer, nie nieje príliš hustý, je to tak akurát, vždy ho pretrasiem keď ho vyberám z chladničky a je super:-' pekné sviatky