Pridať recept

Grulnpeltsch - zemiakový koláč

ingrediencie

1 kg
polohrubá múka
1 kocka
droždie
10 dkg
kryštálový cukor
10 dkg
maslo
1 dkg
soľ
1 dl
olej
mlieko

Plnka

60 dkg
zemiaky uvarené v šupke
masť
cibuľa

postup

1.
Mlieko zohrejeme, pridáme cukor, soľ a droždie. Necháme trochu vykvasiť. K múke pridáme kvások, roztopené maslo, olej a podľa potreby mlieko.
 
2.
Necháme na teplom mieste vykysnúť. Plnka: Uvarené zemiaky pretlačíme a pomiešame s masťou, v ktorej sme popražili cibuľku. Pridáme soľ a mleté čierne korenie. Na veľký plech potrebujeme asi 0,5 kg cesta. Vykysnuté cesto trochu rozvaľkáme a položíme naň pripravenú zemiakovú plnku. Z cesta spravíme guľu (tak, aby zemiaky boli vnútri cesta) a vyvaľkáme na veľkosť plechu.
3.
Položíme na vymastený plech a popicháme vidličkou. Po upečení ešte teplé potrieme roztopeným maslom a prípadne posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
16.4.2014 12:46 | |
+6 -0
takýto koláč sa pečie aj v Medzeve a je výborný/asi autorka je z okolia,lebo názov je v mantáčtine.....
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.