Pridať recept

Broskyňa Melba

ingrediencie

400 g
mrazené ríbezle
2 PL
práškový cukor
1 PL
citrónová šťava
4 PL
ríbezlový likér
8 plátkov
zavárané broskyne
500 g
vanilková zmrzlina

postup

1.
Ríbezle necháme pozvoľne rozmraziť. Necháme si len niekoľko bobuli na ozdobu. Prebytočnú šťavu zlejeme. Ostatné ríbezle rozmixujeme a prelisujeme cez sito. Do ríbezľového pyré nakoniec vmiešame práškový cukor, ríbezľový likér a citrónovú šťavu.
 
2.
Na dezertný tanier upravíme vždy dve polovice zváraných broskýň. Do jamiek vložíme plody ríbezlí a polejeme ríbezľovým pyré. Vanilkovú zmrzlinu upravíme vedľa broskýň. Napokon už len posypeme bobuľkami ríbezlí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vaječný koňak
Domáci likér na 8 spôsobov, ten vaječný je najlepší
Najmä v strednej Európe býva zvykom, že si počas Vianoc radi vychutnávame dobrý likér. Ozdobený stromček,...
Po ktorej zmrzline najviac priberáme?
Po ktorej zmrzline najviac priberáme? Odpoveď vás prekvapí!
Horúce letné počasie prebúdza túžbu po občerstvení. Kto by občas nepomyslel na jemnú, chladivú zmrzlinu...
Zavárame ríbezle!
Zavárané ríbezle - od džemu až po omáčku
Ríbezľové zaváraniny sú jedny z najobľúbenejších. Svedčí o tom aj množstvo vašich overených receptov...
VIDEO: Ríbezľové hody
Poďte si s nami zrekapitulovať, prečo sú ríbezle jedným z najfantastickejších ovocí...
VIDEO: Posledná zmrzlina tejto sezóny. Smotanovo–banánová!
Zmrzlina z mrazených banánov s prídavkom smotany a vanilky vás dostane!
Ríbezľový koláč
10 najlepších ríbezľových koláčov
Kyselkavé ríbezle v zajatí sladkého cesta desaťkrát inak.