Tvarohovo jahodová torta
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
180
g
Plamarín
300
g
hladká múka
100
g
práškový cukor
2
PL
práškový cukor
300
g
tvaroh
1/2
ks
smotana na šľahanie
1
KL
sóda bikarbóna
10
balíčkov
vajce
250
g
jahody
1
ks
citrón
1
ks
vajce
1
PL
um
soľ
postup
1.
Múku preosejeme spolu s Palmarínom a zmiešame spolu s 100g práškového cukru, vajíčkom, sódou bikarbónou, 1 čajovou lyžičkou citrónovej kôry a štipkou soli. vypracujeme cesto, a potom ho zabalíme do fólie a na jednu hodinu ho odložíme do chladničky. Cesto vyberieme z chladničky a vypracujeme ho na pomúčenej doske do tortovej formy. V rúre rozohrietej na 180 stupňov pečieme cca 25 miinút.
2.
Krém pripravíme z cukru, smotany a trochou Palmarínu. Vymiešame so šľahačom. Potom pridáme do zmesi lyžicu umu, 2 lyžičky práškového cukru a vymiešame tvarohový krém. Napokon vmiešame jahody. Pripravený tvarohový krém nanesieme na cesto a povrch môžeme ozdobiť lístkom mäty.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.