Pridať recept

FOTORECEPT: Zmes ovocia v želé

2
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
ríbezle, černice kompót
3 PL
kryštálový cukor
1 balíček
tortové želé červené DrOetker
podľa chuti
piškóty, šľahačka na ozdobu, prípadne mäta, medovka

postup

1.
Suroviny na prípravu
Fotorecept: Zmes ovocia v želé
Fotorecept: Zmes ovocia v želé
Zdroj: dorisa
 
2.
Do misky si dáme ríbezle, pridáme černice, zasypeme asi 2-3 PL kryštálového cukru. Necháme postáť, aby ovocie pustilo šťavu.
Fotorecept: Zmes ovocia v želé
Fotorecept: Zmes ovocia v želé
Zdroj: dorisa
3.
Šťavu potom zlejeme. Do šťavy pridáme vodu, a tak získame toľko šťavy, aby sme mohli pripraviť želé podľa návodu(v tomto prípade 250ml).
Fotorecept: Zmes ovocia v želé
Fotorecept: Zmes ovocia v želé
Zdroj: dorisa
4.
V rajnici želé uvaríme podľa návodu. Pripravíme si vhodné misky ( ja som dala misky od ovocia, ktoré som na trhu kúpila). viď. foto č.2 Do misiek dáme zmes ovocia....
Fotorecept: Zmes ovocia v želé
Fotorecept: Zmes ovocia v želé
Zdroj: dorisa
5.
... zalejeme želé.
Fotorecept: Zmes ovocia v želé
Fotorecept: Zmes ovocia v želé
Zdroj: dorisa
6.
Pre ozdobu som na vrch (potom budú naspodu) dala piškóty v tvare srdca. Vyšli mi dve misky chalupárskeho želé. Tieto som dala do mikroténového sáčku a vložila do chladničky stuhnúť.
Fotorecept: Zmes ovocia v želé
Fotorecept: Zmes ovocia v želé
Zdroj: dorisa
7.
Keď želé v miskách stuhne, vyklopíme každú porciu na tácku, alebo tanierik. Ozdobíme lístkami medovky, alebo mäty a podávame. Ja som túto maškrtu podávala na chate, tak som zabudla aj medovku pridať, ale som mala sprejovú šľahačku, tak tou som želé ozdobila. Vnučka a aj môj priateľ si pochutili. Je to osviežujúci ovocný dezert. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať