Pridať recept

Zapekaná tekvica

ingrediencie

800 g
mladá tekvica
200 g
hladká múka
3 ks
vajce
2 dl
mlieko
1 PL
olej
soľ
olej na vyprážanie
100 g
syr
1 dl
kyslá pochúťková smotana

postup

1.
Tekvicu najskôr olúpeme a nakrájame ju na plátky. Plátky osolíme a necháme niekoľko minút odležať. Vajíčka vyšľaháme s múkou, mliekom a olejom. Zmes ešte trochu osolíme. Plátky tekvice osušíme papierovou utierkou. Plátky potom namáčame v pripravenom ceste a vypražíme na rozpálenom oleji.
 
2.
Keď sú tekvice do zlata vypražené, poukladáme ich do pekáča, posypeme syrom, ktorý sme nastrúhali, zalejeme smotanou v rozohriatej rúre zapečieme. Pokrm môžeme podávať so zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mandy Bork, 2019
4 potraviny pre zdravú letnú pleť: Pripravte sa na opaľovanie aj zvnútra!
Letné slnenie nemusí vždy znamenať riziko pre pokožku. S týmito potravinami sa jednoducho opálime zvnútra - bez...
Tekvicová dužina
Vnútro tekvice nevyhadzujte! Tušíte vôbec, koľko fantastických využití má v kuchyni?
Tekvicová sezóna je v plnom prúde, takže z našich kuchýň už rozvoniavajú rôzne pochúťky z tejto zeleniny...
5 tekvíc, ktoré by ste mali poznať: Takto si vždy vyberiete tú najlepšiu
Jeseň udrela naplno a spolu s ňou prišla aj chuť na horúce polievky, prívarky ale aj sýtejšie múčniky...
Tekvicové tipy
Domáce recepty na zaváranú tekvicu: Na tieto nedáme dopustiť!
Jeseň sa nesie v znamení skladovania plodín z úrody, ktoré nám majú vydržať aj počas celej zimy. Naši...
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Varenie zeleniny je neoddeliteľnou súčasťou prípravy polievok, druhých chodov na obed alebo chutných večerí...