Pridať recept

Hovädzí kotlíkový guláš

20
porcií
210
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1500 g
hovädzie mäso
1500 g
zemiaky
1500 g
biela cibuľa
300 g
bravčová masť
8 strúčikov
cesnaku
3 PL
mletá červená sladká paprika
3 ČL
pikantná mletá červená paprika
3 ČL
mletého čierneho korenia
3 ČL
mletá rasca
2 ČL
majoránka
1 ČL
zmesi korenia na guláš
5 ks
bobkový list
15 ks
guľočok celého nového korenia
1 pohár
sterilizované lečo
1 balíček
sušených lesných hríbov
1 ks
hovädzieho bujónu

postup

1.
Na masti speníme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme pokrájané mäso, chvíľu opečieme a podusíme. Potom pridáme všetky koreniny, prelisovaný cesnak a podlejeme vodou. Varíme najmenej 1,5 hodiny.
 
2.
Keď je mäso asi z 3/4 uvarené, pridáme zemiaky, hríby, lečo a varíme ešte asi 45 minút. Pred koncom varenia pridáme bujón, podľa potreby môžeme dochutiť vegetou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať