Pridať recept

Špenátový nákyp

ingrediencie

1 balíček
mrazený špenát
3 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
4 ks
vajce
6 PL
smotana na varenie
100 g
tvrdý syr
trochu
olej
trochu
hrubá múka

postup

1.
Rozmrazený špenát podusíme spolu s pretlačeným cesnakom približne 5 minút. Podľa potreby ochutíme. Potom pridáme rozšľahané žĺtka so smotanou, hrubou múkou a nastrúhaný syr. Nakoniec primiešame tuhý sneh, ktorý vyšľaháme z bielok.
 
2.
Formu vymažeme olejom, vysypeme hrubou múkou a nalejem na ňu špenátovú zmes. Nákyp pečieme 45 minút pri teplote 180°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.