Pridať recept

Klobáskové šatôčky

ingrediencie

1 ks
mrazené lístkové cesto
150 g
párky
150 g
malá klobása
podľa chuti
horčica
ks
vajce

postup

1.
Lístkové cesto rozvaľkáme a pokrájame na štvorce, ktoré majú uhlopriečku o dĺžke klobásky/párky. Kraj každého štvorca potrieme vyšľahaným vajcom. Štvorce navinieme na trubičky a vrch taktiež potrieme vajcom. Pečieme pri teplote 180°C, približne 10 až 15 minút.
 
2.
Po upečení necháme ochladnúť a povyberáme trubičky. Klobásky poprípade párky, vložíme na plech a dáme zapiecť pri teplote 180°C, približne na 5 minút. Upečené klobásky/párky vložíme do lístkových trubičiek a môžeme ochutiť horčicou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...