Kapustové listy plnené dubákmi
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
kapustový list
1
štipka
soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
250
g
malé dubáky
20
g
maslo
1/2
ČL
čerstvý tymián
30
g
strúhaný syr
150
g
smotanový tvaroh
1
PL
kyslá smotana
1/8
liter
zeleninový vývar
postup
1.
Huby očistíme, umyjeme a podľa veľkosti rozpolíme. Na masle prudko opečieme. Ochutíme soľou, tymiánom, korením a necháme trochu vychladnúť. Potom pridáme nastrúhaný syr a všetko zmiešame so smotanovým tvarohom.
2.
Rozprestreté listy natrieme plnkou.Po oboch stranách plnky zahneme a po bokoch zvinieme. Do nákypovej formy uložíme vedľa seba, zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre 20-25 minút. 10 minút pred koncom dusenia odokryjeme, do výpeku vmiešame kyslú smotanu a omáčku dusením necháme zahustiť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.