Pridať recept

Polievka z paprikovej peny s garnelami

ingrediencie

1 ks
červená paprika
1/2 strúčik
cesnaku
1 PL
olivový olej
1 stonka
tymian
1/2 ČL
mletá paprika
1 ks
feferónka
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
1/8 liter
hydinový vývar
50 ml
smotana
2 ks
garnela
10 g
maslo

postup

1.
Papriku očistíme, rozpolíme. Cesnak olúpeme. Všetko nakrájame na kocôčky. Olej rozpálime a cesnak upražíme do zlata. Pridáme nakrájanú papriku, podusíme. Ochutíme tymiánom, mletou paprikou a feferónkou, osolíme, okoreníme a zalejeme hydinovým vývarom. Prikryté varíme na slabom ohni asi 15 minút.
 
2.
Ponorným mixérom rozmixujeme a pretrieme cez jemné sito. Prilejeme smotanu a povaríme ešte asi 1-2 minúty. Polievku nalejeme do taniera. Podusené garnely na masle na ňu uložíme a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať