Broskyňové tortičky
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
lístkové cesto
1
ks
vajce
1
balíček
vanilkový cukor
80
g
práškový cukor
Broskyňový sneh
4
ks
vaječný bielok
120
g
práškový cukor
1
KL
citrónová šťava
120
g
broskyňa
postup
1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 mm a okrúhlou formičkou z neho povykrajujeme kolieska. Natlačíme ich do vymastených košíčkov, preložíme na plech a upečieme vo vyhriatej rúre do zlatista.
2.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, primiešame k nim cukor, citrónovú šťavu a nad parou vyšľaháme tuhý krém. Do snehu vmiešame 1/3 rozpučených broskýň a krém necháme vychladnúť.
3.
Vychladnuté tortičky naplníme snehom a ozdobíme zvyšným ovocím. Vložíme ich do chladničky aby krém poriadne stuhol.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.