FOTORECEPT: Plnené kurča
6
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
menšie kurča
10
ks
malé rožky
7
ks
vajce
500
ml
mlieko
1
ks
cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
majoránka
petržlenová vňať
korenie na pečené kurča
postup
1.
Dôležité je rožky nekrájať, ale natrhať. Lepšie nasajú mlieko.
2.
Zalejeme mliekom, premiešame. Keď treba, ešte dolejeme mlieko.
4.
Pridáme vajíčka, zas necháme vsiaknuť, pridáme nakrájanú cibuľu, soľ, korenie, majoránku a petržlenovú vňaťku. Premiešame a dochutíme.
5.
Medzitým si pripravíme kurča. Oddelíme kožu od mäsa. Zašijeme otvor na krku a diery na koži. Zašívam čiernou cvernou, aby ju bolo po upečení dobre vidieť. Pred krájaním odstránim všetky cverny.
7.
Pomocou lyžice plním všade pod kožu, veľa sa zmestí napríklad do krku, niečo do brušnej dutiny.
8.
Otvor zašijeme. Takéto je teraz tučné. Posypeme korením na pečené kurča. Podlejeme vodou a dáme piecť asi 1 hodinu pri 200 st. C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
eruska25
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.