Pridať recept

Chilli con carne s kuskusom

ingrediencie

200 ml
paradajková šťava
150 g
kuskus
200 g
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 konzerva
červená fazuľa
200 g
mrkva
1 konzerva
lúpané paradajky
trochu
olivový olej
1 ks
čili paprička
1 KL
mletá rasca
1 liter
zeleninový vývar

postup

1.
Paradajkovú šťavu rozohrejeme a nalejeme na kuskus, ktorý sme si vysypali do misky. Necháme ho približne 20 minút odstáť a potom ho zľahka premiešame vidličkou.
 
2.
Červenú fazuľu necháme odkvapkať. V hrnci rozpálime olej, opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, nasekané čili, korenie a rascu. Premiešame, prilejeme konzervu s paradajkami a zaleninový vývar. Privedieme k varu, prikryjeme a dusíme na miernom ohni.
3.
Vmiešame fazuľu a kuskusom, prevaríme a odstavíme z ohňa. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke alebo samostatne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
opal8
6.5.2019 17:55 | |
+3 -0
ako sa to môže volať chilli con carne, ked tam nie je maso? chilli con carne znamená chilli s masom :-) toto by sa malo volať chilli con cuscús...
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Kuskus
Kuskus šetrí váš čas i zdravie. Dajte mu šancu!
Mnohých možno prekvapí, že kuskus je jemnozrnná cestovina, ktorá svojim tvarom pripomína tarhoňu.
Poznáte kuskus? Viete ako ho ochutiť a pripraviť?
Domovom tohto, dnes už veľmi obľúbeného pokrmu, je Severná Afrika. Slováci si na kuskus zvykajú stále viac,...
kuskus
Ako spraviť dobrý kus-kus a čo k nemu?
Kus-kus je berberské slovo. Istotne ho ešte ručne pripravujú v severských krajinách Afriky, nie je to teda...