Pridať recept

Mandarínkový cheesecake

8
porcií
210
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Krehké cesto

125 g
maslo
80 g
trstinový cukor
štipiek
soľ
250 g
hladká múka
1 ks
vajce
trochu
citrónová kôra
1 PL
citrónová šťava

Krém

5 ks
vajce
500 g
tvaroh
1 liter
kyslá smotana
160 g
trstinový cukor
2 PL
kukuričný škrob
1 balíček
vanilkový cukor
1 ks
pomaranč
1 ks
citrón

Obloha

5 ks
mandarínky
2 PL
pomarančový likér
50 g
čokoláda

postup

1.
Vo väčšej miske zmiešame na kocky nakrájané maslo, trstinový cukor, soľ, múku, vajíčka, citrónovú šťavu a kôru. Malo by nám vzniknúť sypké cesto podobné strúhanke. Vytvarujeme z neho guľu, zabalíme ho do fólie alebo mikroténového vrecúška a dáme na hodinu do chladničky.
 
2.
Vychladnuté cesto rovaľkáme na pomúčenej doske na tvar formy. Najlepšie sa gúľa medzi dvoma kusmi potravinovej fólie. Vyvaľkané cesto pomocou valčeka preložíme do formy, okraje popritláčame k bokom. Dno poprepichujeme vidličkou a rúru vyhrejeme na 160°C.
3.
Vo väčšej miske zmiešame žĺtky, tvaroh, kyslú smotanu, trstinový a vanilkový cukor, kukuričný škrob, kôru z citrusov a citrónovú šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho pridáme k tvarohovej zmesi. Pripravený krém navrstvíme na cesto a pečieme vo vyhriatej rúre približne 90 minút.
4.
Rúru potom vypneme a koláč v nej necháme ešte približne 3 hodiny chladnúť. Koláč vyberieme z rúry a najlepšie cez noc ho necháme odstáť.
5.
Mandarínky ošúpeme, zbavíme bielej šupky a namočíme do likéru. Potom ich poukladáme na pripravený koláč a posypeme hoblinkami čokolády.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
ondovcin
21.2.2018 07:00 | |
+0 -0
1l kyslej smotany????