Pridať recept

Ananásová roláda s kokosom

8
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
120 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1/2 KL
citrónová kôra
2 PL
citrónová šťava
120 g
polohrubá múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
trochu
kokosová múčka

Krém

100 g
ananás
100 ml
ananásová šťava
1 PL
maizena
80 g
kryštálový cukor
250 ml
smotana na šľahanie
4 PL
kokosová múčka

postup

1.
V miske zmiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom na hustú penu. Pridáme citrónovú kôru a šťavu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 230°C približne 8 minút.
 
2.
Ananás pokrájame na drobné kocky. V šťave rozmiešame cukor, maizenu a krátko ju povaríme. Občas ju premiešame a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme a zľahka ju vmiešame do vychladnutej šťavy spolu s kokosom. Do polovice hmoty vmiešame nakrájaný ananás.
3.
Upečený plát preložíme na vlhkú utierku, zvinieme a necháme vychladnúť. Vychladnutý ho rozvinieme, natrieme tou časťou plnky, v ktorej je ananás a zvinieme. Roládu dáme stuhnúť do chladničky.
4.
Pred podávaním ju nakrájame na hrubšie kúsky, potrieme zo všetkých strán zvyšnou plnkou a obalíme v kokosovej múčke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať