Pridať recept

FOTORECEPT: Ryža s restovaným karfiolom a baby špenátom

Fotorecept: Ryža s restovaným karfiolom a baby špenátom
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

100 g
baby špenát
1 hrnček
ryža
2 hrnčeky
voda
2 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
2 dl
zeleninový vývar
1 KL
bazalka
soľ

postup

1.
Na olivovom oleji speníme cibuľku. Potom pridáme nakrájanú mrkvu na pásiky a karfiol, ktorý sme umyli a natrhali na ružičky. Všetko spolu orestujeme do zlatista.
Fotorecept: Ryža s restovaným karfiolom a baby špenátom
Fotorecept: Ryža s restovaným karfiolom a baby špenátom
Zdroj: ivet_hrabovska
 
Fotorecept: Ryža s restovaným karfiolom a baby špenátom
Fotorecept: Ryža s restovaným karfiolom a baby špenátom
Zdroj: ivet_hrabovska
2.
Medzitým si spravíme ryžu: Jeden hrnček ryže zalejeme 2 hrnčekami vody a privedieme do varu. Potom zdroj tepla znížime na jemnučkom ohni varíme pod pokrievkou, kým sa voda odparí.
3.
Hotovú ryžu prisypeme k orestovanej zelenine.
Fotorecept: Ryža s restovaným karfiolom a baby špenátom
Fotorecept: Ryža s restovaným karfiolom a baby špenátom
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Prilejeme 2 naberačky zeleninového vývaru, 1 Kl bazalky a soľ podľa chuti.
Fotorecept: Ryža s restovaným karfiolom a baby špenátom
Fotorecept: Ryža s restovaným karfiolom a baby špenátom
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Ryža s restovaným karfiolom a baby špenátom
Fotorecept: Ryža s restovaným karfiolom a baby špenátom
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Ryža s restovaným karfiolom a baby špenátom
Fotorecept: Ryža s restovaným karfiolom a baby špenátom
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Na úplny záver pridáme nasekaný baby špenát, premiešame a odstavíme. Dobrú chuť!
Fotorecept: Ryža s restovaným karfiolom a baby špenátom
Fotorecept: Ryža s restovaným karfiolom a baby špenátom
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
Beriem kyslú smotanu, vajce, múku a karfiol už inak nerobím! Najlepšie cestíčko a perfektná večera bez
Beriem kyslú smotanu, vajce, cesnak a karfiol už inak nerobím! Najlepšie cestíčko a perfektná večera bez vyprážania je na stole!
Perfektné cestíčko, ktoré si zamilujete! Odkedy mám tento recept, klasický trojobal už vôbec nerobím.
Tieto zeleniny fungujú najlepšie na zdravšie čipsy
Zdravá alternatíva čipsov: Lupienky z tejto netradičnej suroviny chutia vynikajúco!
Zemiaky sú základom chrumkavých lupienkov, ktoré poznáme a milujeme. Ale vedeli ste, že existuje mnoho...