Pridať recept

Mrkvová torta

ingrediencie

270 g
uvarená mrkva
6 ks
vajce
220 g
práškový cukor
trochu
mletá škorica
trochu
kôra z citróna
80 g
strúhanka
2 PL
kakao
2 PL
rum
40 g
hrubá múka
1/2 balíček
prášok do pečiva
100 g
orechy
1 ks
postrúhaná mrkva na posypanie
trochu
citrónová poleva

postup

1.
Uvarenú mrkvu postrúhame. Žĺtky vymiešame s cukrom, škoricou a citrónovou kôrou. Pridáme strúhanku pomiešanú s kakaom a s rumom, múku zmiešanú s práškom do pečiva, orechy a všetko premiešame.
 
2.
Nakoniec vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, ktorý vmiešame do žĺtkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Prvých 10 minút pečieme na vysokom stupni, potom teplotu znížime a dopečieme.
3.
Po vychladnutí korpus vyklopíme a polejeme ho citrónovou polevou a posypeme postrúhanou mrkvou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať