Mrkvová torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
270
g
uvarená mrkva
6
ks
vajce
220
g
práškový cukor
trochu
mletá škorica
trochu
kôra z citróna
80
g
strúhanka
2
PL
kakao
2
PL
rum
40
g
hrubá múka
1/2
balíček
prášok do pečiva
100
g
orechy
1
ks
postrúhaná mrkva na posypanie
trochu
citrónová poleva
postup
1.
Uvarenú mrkvu postrúhame. Žĺtky vymiešame s cukrom, škoricou a citrónovou kôrou. Pridáme strúhanku pomiešanú s kakaom a s rumom, múku zmiešanú s práškom do pečiva, orechy a všetko premiešame.
2.
Nakoniec vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, ktorý vmiešame do žĺtkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Prvých 10 minút pečieme na vysokom stupni, potom teplotu znížime a dopečieme.
3.
Po vychladnutí korpus vyklopíme a polejeme ho citrónovou polevou a posypeme postrúhanou mrkvou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.