Pridať recept

Ovocná torta s jahodovým pudingom

8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
1 PL
kryštálový cukor
2 KL
vanilkový cukor
1 PL
vlažná voda
2 PL
polohrubá múka
štipiek
soľ
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva

Jahody v želatíne

1 téglik
jahodový džem
1 balíček
červená želatína
1 konzerva
jahody

Jahodová plnka

2 balíčky
jahodový puding
600 ml
mlieko
5 PL
cukor

Ovocie v želatíne

2 balíčky
červená želatína
300 g
ovocie
4 PL
cukor

postup

1.
Žĺtky zmiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom na penu. Prilejeme vlažnú vodu, prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Nakoniec zľahka pomaly vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme do vopred pripravenej formy, ktorú sme vymastili tukom a vysypali múkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 25 minút.
 
2.
Upečený korpus vyberieme, necháme vychladnúť a natrieme ho jahodovým džemom. Polovicu červenej želatíny rozpustíme v teplej šťave z kompótu a nalejeme ju na korpus. Na ešte vlažnú želatínu poukladáme jahody a zalejeme ich druhou polovicou želatíny.
3.
Jahodový puding rozmiešame s cukrom v mlieku a za stáleho miešania uvaríme. Necháme ho vychladnúť a občas ho premiešame. Nalejeme ho na jahodovú želatínu a necháme poriadne stuhnúť v chladničke. Na pudingovú vrstvu poukladáme ovocie, ktoré máme najradšej (môže to byť jeden druh ale tak isto aj viac druhov ovocia). Červenú želatínu pripravíme podľa návodu na obale, osladíme ju cukrom a vylejeme na pripravené ovocie. Takto pripravenú tortu uložíme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať