Pridať recept

Torta so zemiakovou plnkou

ingrediencie

4 ks
vajce
4 PL
práškový cukor
4 PL
hladká múka
4 PL
vlažná voda
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 téglik
džem

Plnka

600 g
uvarené zemiaky v šupke
1 KL
rumová aróma
2 PL
rum
1/2 ks
citrón
200 g
maslo
2 PL
kakao
400 g
práškový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor

postup

1.
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pomaly pridáme vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielko vymiešame tuhý sneh a zľahka ho pridáme k žĺtkovej pene. Cesto vylejeme do pripravenej formy, ktorú sme vymastili tukom a vysypali múkou. Upečieme v mierne vyhriatej rúre. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na dva pláty.
 
2.
Zemiaky v šupke ošúpeme, prelisujeme a pokvapkáme rumovou arómou. Pridáme rum, citrónovú šťavu a zmes poriadne premiešame. Maslo, kakaový prášok, práškový a vanilkový cukor vymiešame na penu. Pridáme ochutené zemiaky a vymiešame hladký krém.
3.
Prvý plát natrieme džemom a polovicou plnky, prikryjeme ho druhým plátom a vrch aj boky natrieme zvyšným krémom. Tortu uložíme do chladničky, aby poriadne stuhla.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať