Pridať recept

Ríbezľová torta

ingrediencie

5 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
150 g
polohrubá múka
1 téglik
ríbezľový lekvár
250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky
200 g
ríbezle

Plnka

100 g
detské piškóty
trochu
čaj
50 ml
rum

postup

1.
Vajcia s cukrom vymiešame elektrickým mixérom dovtedy, kým objem nebude dvojnásobný. Zľahka vmiešame múku, cesto prelejeme do pripravenej formy, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Pečieme v stredne vyhriatej rúre. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na 2 pláty.
 
2.
Prvý korpus natrieme ríbezľovým lekvárom, naň poukladáme detské piškóty, ktoré sme namočili v rumovom čaji. Druhý plát korpusu natrieme lekvárom a natretou stranou položíme na piškóty. Vrch a boky torty natrieme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom a práškovým cukrom. Tortu dáme poriadne stuhnúť do chladničky a pred podávaním ju ozdobíme ríbezľami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať