Pridať recept

Jahodová torta so šľahačkou

8
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
180 g
práškový cukor
80 g
polohrubá múka
80 g
hladká múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva

Plnka

300 g
jahody
80 g
práškový cukor
250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky
2 balíčky
vanilkový cukor
100 g
čokoláda mliečna

postup

1.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Múku preosejeme, zmiešame s kypriacim práškom, soľou a postupne vmiešame tuhý sneh a žĺtkovú penu. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na tortu. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne 30 minút pri teplote 200°C.
 
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na 2 časti. Jahody umyjeme, približne 1/3 necháme na ozdobu a ostatné rozpučíme vidličkou, posypeme práškovým cukrom a poriadne premiešame. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom.
3.
Polovicu šľahačky vmiešame do jahôd a natrieme ňou jednu časť upečeného korpusu. Prikryjeme ho druhou časťou a natrieme zvyšnou šľahačkou. Pripravenú tortu vložíme do chladničky a necháme ju poriadne stuhnúť. Až pred podávaním ju ozdobíme zvyšnými jahodami a čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať