FOTORECEPT: Tvarohovo-ríbezľový koláč
10
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
šálka
hladkej múky3 dcl
1/2
šálka
kryštálový cukor
1/2
ks
kypriaci prášok do pečiva
1
ks
vanilkový cukor
1
ks
vajce
100
g
maslo
1/2
pohár
mlieko
250
g
tvaroh
3
PL
kyslá smotana
1
pohár
ovocia podľa vlastného výberu
3
ks
vanilkový cukor
postup
1.
V miske si vymiešame tvaroh so smotanou a vanilkovým cukrom. V druhej miske si urobíme cesto z múky,mlieka, cukru, vanilkového cukru, vajce, prášku na pečenie a pridáme rozpustené maslo.Cesto vymiešame.
2.
Okrúhly pekáč si vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme cesto.
3.
Cesto nemá veľmi riedku konzistenciu tak sa nám bude ľahko rozotierať na vrch tvarohová plnka.
4.
Na tvaroh si poukladáme ovocie podľa chuti. Ja som dala ríbezle tak som ich aj trosku pocukrovala práškovým cukrom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov 40 minút.
5.
Necháme koláčik vychladnúť, aby sa nám dal pekne krájať a môžme podávať. Odporúčam dať koláčik do vyššieho pekáča lebo sa nadvihne.
6.
Dobrú chuť PS: Šálka mala objem 3 dcl
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
plotas
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.