FOTORECEPT: Zeleninový koláč s feta syrom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
Slaný korpus
250
g
celozrná špaldová múka
1
ks
vajce
1/2
ČL
soľ
80
g
palmarín
125
ml
kyslá smotana
1
ČL
kypriaci prášok do pečiva
Zeleninová plnka
250
g
cherry paradajky
200
g
pór
250
g
syr Feta
100
g
ementál
1
strúčik
cesnaku
trochu
olivový olej
podľa chuti
oregano
postup
1.
Z múky, soli, vajca, zmäknutého masla, smotany a prášku do pečiva vypracujeme cesto. Dáme na polhodinku oddýchnuť do chladničky.
2.
Medzitým si nakrájame/nastrúhame suroviny do plnky.
3.
Rozvaľkáme cesto a dáme do kruhovej formy alebo malého pekáčika. Potrieme olivovým olejom, do ktorého pretlačíme cesnak.
4.
Vysypeme paradajky, pór, feta syr, posypeme oreganom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 20-30 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Vendelincok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.