Žemľovka z jemných suchárov
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
jemné sucháre
1/2
liter
mlieko
5
ks
jablko
100
g
maslo
1
ks
vaječný bielok
trochu
maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie misy
podľa chuti
škoricový cukor
PLNKA
20
g
práškový cukor
1
balíček
vanilínový cukor
2
ks
vajce
300
g
tvaroh
50
g
hrozienka
podľa chuti
citrónová kôra
postup
1.
Sucháre namočíme do mlieka.Jablká postrúhame.Misu vymastíme a vysypeme strúhankou,dáme do nej navlhčené sucháre,z ktorých vytlačíme mlieko,na ne uložíme strúhané jablká,ktoré posypeme škoricovým cukrom.
2.
Potom rozotrieme tvarohovú plnku a nakoniec dáme vrstvu suchárov.Všetko polejeme roztopeným maslom a dáme zapiecť do rúry.Pred dokončením potrieme snehom z bielka a dáme zapiecť.
3.
PLNKA:Cukor,vanilínový cukor žĺtky vymiešame,pridáme pretretý tvaroh,hrozienka,trocha citrónovej kôry a vymiešame.Nakoniec primiešame sneh z bielkov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.